RECFA 2007
On Friday 9. 3. 2007 the meeting will take place at

Faculty of Nuclear Sciences and Physical Engineering
of the Czech Technical University in Prague, Břehová 7, Praha 1

Friday 9:00 - 15:00: public presentations

In parentheses are listed names of principal investigators, who will participate in the plenary discussion

9.00 a.m.
1. Structure of particle physics in CR (Institutes, human and financial resources, funding mechanisms, other statistics, political situation of HEP, etc.)   J. Niederle 10 minutes PPT

9.10 a.m.
2. Short summaries of research activities.
Running experiments in hadron physics – D0, DIRAC, COMPASS
A. Kupčo 25 minutes PDF           (V. Šimák, T.Čechák, M. Finger)
HERA - H1 - J. Žáček  15 minutes PPT     (J.Cvach) 
LHC - TOTEM - V. Kundrát  10 minutes PPT
LHC - ATLAS - R. Leitner  25 minutes PPT     (V.Vrba)

10.25 a.m.
Coffee 20 minutes

10.45 a.m.
Heavy Ions - V. Petráček 15 minutes PPT     (M.Šumbera)
Neutrino physics - J. Kašpar  15 minutes PDF     (O.Dragoun, I.Štekl)
Astroparticle physics - P. Trávníček  15 minutes PDF     (J.Řídký, V.Burjan)
Theory - J. Hořejší  15 minutes PDF     (J.Niederle)

11.45 a.m.
3. National large facilities.
Facilities at the Institute of Nuclear Physics AS CR - J. Dobeš  10 minutes PPT

Lunch 11:55 – 13:15

1.15 p.m.
4. R&D for detector and accelerators, as well as possible technology transfer to industry, HEP Computing.
Detector R&D, ILC - V. Vrba  15 minutes PPT
Detector R&D - S. Pospíšil  15 minutes PPT
Computing - J. Chudoba  15 minutes PPT     (M.Lokajiček)

2.00 p.m.
5. Higher education and the situation of the physics students.
J. Dolejší  10 minutes PPT

2.10 p.m.
6. Outreach.
J. Rameš  10 minutes PPT

2.20 p.m.
7. Compare to the last visit of R-ECFA and explain visions for future developments.
J. Řídký  10 minutes PPT

2.30 p.m.
8. The students view.
J. Nováková  10 minutes PPT

Coffee 30 minutes

Friday 3:30 p.m. - 4:30 p.m.: restricted ECFA round table discussion about the presentations (R-ECFA members only)

Coffee 30 minutes

Friday 5:00 p.m. - 6:00 p.m.: plenary discussion: R-ECFA members with all speakers of the day and other representatives of the visiting country.

Dinner

Saturday 9:00 a.m. – 1:00 p.m.: regular R-ECFA meeting in Villa Lanna.

Lunch 13:00 – 14:30